Te be tudod illeszteni a rendszeres sportot az életedbe, vagy az izmok helyett inkább kifogásokat gyártasz? Meg tudsz enni egy ételt jóízűen, minden falatját megízlelve, vagy az evés számodra csak egy napi szükséges fiziológiai esemény? Vagy esetleg a zsírpárnákkal igyekszel távolságot tartani magad körül? Netán úgy eszel, mintha a tatár hajtana, és az evés inkább egy befalásra hasonlít? Milyen étellel/itallal kapcsolatos napi szokásokat alakítottál ki? Egyáltalán odafigyelsz az ételre evés közben, vagy elvonod a figyelmedet egyéb tevékenységekkel?

Általam és sokak által Magyarország legszebb hangú énekesnőjének kikiáltott, Tóth Vera 2019.08.17-én vasárnap a hivatalos közösségi oldalán egy hosszasabb bejegyzésben ismét a testsúllyal kapcsolatos tévhiteket szerette volna eloszlatni. Vera fogyása köztudottan gyomor-bypass műtét által indult be, és azóta is folyamatosan karban tartja a testét.

Mondhatnánk: “Könnyű neki! A műtét miatt fogyott le!” Pedig a lényeg a sorok között van: ÖNISMERET!!!

Aki változtatni szeretne a testsúlyán, annak bizony először érdemes a dolgokat lelki szinten a helyére tenni, mert fogyasztószerek, diéták, testkezelések ide vagy oda, hosszú távon nem lesz tartós az eredmény.

Testünk az életünk mindennapos kísérője, születésünktől halálunkig végig együtt vagyunk vele. Velünk együtt változik, ahogy növekszünk vagy öregedünk, hízásunk vagy fogyásunk is általa lesz látható. Nekünk, nőknek az a különleges helyzetünk van, hogy alakunk a kisbabánkkal együtt növekszik, illetve minden belső szervünk és a hormonjaink is felkészülnek mind a szülésre, mind az anyaságra.

Tapasztalatom alapján általában mégis túl kevés figyelmet szentelünk ennek a csodálatos buroknak, ami megannyi üzenettel próbál kommunikálni felénk, a tulajdonosai felé. Számos szakirodalom foglalkozik a testi tünetek, betegségek leírásával, amik alapján már érdemes elindulni az elégedetlenségünk irányába. Én mégis azt tanácsolom, hogy érdemes személyre szabottan utána járni, milyen belső indíttatások okozzák a kellemetlen változásokat, illetve amennyiben optimális testsúlyra törekszünk, miképp közelíthetjük meg ezt a célunkat úgy, hogy tartós eredményeket érhessünk el?

Az egészséges életmód nem egy trendi irányzat, sokkal inkább egy életforma, amely nemcsak a testünket tartja karban, de a mentális épségünk megtartásában is nagy szerepe van. A hétköznapba beillesztett változásokon túl lényeges, hogy megvizsgáljuk, hogyan tudnánk hatékonyan összedolgozni a testünkkel, milyen mozgást tudunk rendszeresen beiktatni, miképp kell módosítanunk az étkezési szokásainkon?
De a legfontosabb az, hogy magunk számára több lényegi kérdést is meg tudjunk válaszolni, hogy a zavaró tényezők minként biztosíthatnak számunkra erőforrást, miből tudunk energiát nyerni, és nem utolsó sorban: milyen módon tudjuk helyreállítani a szeretetteli kapcsolatunkat a testünkkel?
Vagy, ahogy Vera is írja: “Először a buksiban kell rendet tenni”

Eredményes testi-lelki kapcsolódást és tartalmas önismereti órákat kívánok!

Köszönet ezúton is Tóth Verának ezért az írásért, ami ide kattintva olvasható!

Kapcsolat

Bejelentkezés & helyszínegyeztetés

Email

felhojatekok@gmail.com

Telefon

+36 20 401 5311 

+43 681 2042 8026

konzultációs helyszínek

Állandó: Bécsújhely (Ausztria)
Alkalmanként: Keszthely-Sopron-Kapuvár