Felhőfajták

Fontosnak tartom a klienseim professzionális támogatását, amikor az életük egy-egy elakadásában támogatásért fordulnak hozzám.

A tudásomat remekebbnél remekebb szakemberektől tanultam meg, akik ugyanúgy szívükön viselik az emberi lelket, ahogy én is, és általuk az én világképem is gazdagabbá válhatott. Az én megközelítésem ún. rendszerelméletű, ami azt jelenti, hogy az egyénre egy rendszer (család, munkahely, baráti kör, bármilyen szociális csoport) elemeként tekintek, és figyelembe veszem, hogy a rendszer elemei együttműködnek, interakcióban, kapcsolatban állnak egymással, leginkább valamely séma fenntartása és bizonyos funkciók kielégítése érdekében.

Felemelő érzés kísérni azokat a folyamatokat, amikor egy ügyfél a kezdeti borús arckifejezését mosollyá tudja formálni, amikor elindulnak pozitív változások az életében, amikor újra kisüt a remény napsugara.

Pszichológiai tanácsadás

Ez olyan professzionális segítő kapcsolati tevékenység, amelynek lényege, hogy a kliens hatékonyan követhesse és megvalósíthassa céljait, és teljesebb életet élhessen.

Mikor segít a pszichológiai tanácsadás? Kattints ide a gyakori témák megjelenítéséhez!
Mikor segít a pszichológiai tanácsadás? Íme, néhány téma a leggyakoribbak közül:
*személyiségem kibontakoztatása / ki vagyok én?
*milyen lehetőségeim vannak?
*a komfortzónám és én
*kommunikációs zavarok feloldása
*kapcsolati problémák enyhítése
*párkapcsolati zökkenők kiegyengetése
*a külvilággal való konfliktusaim feloldása
*életterületek közti egyensúly megtalálása
*munkahelyi dilemmák, helyzetek áttekintése
*hogyan tovább? döntési helyzetek megoldása
*tervek megvalósítása
*nehéz élethelyzetekben közös gyertyagyújtás

“Ha én változom, minden változik körülöttem. De ebben a sorrendben és nem fordítva.” (ismeretlen szerző)

Life coaching

A coaching alapvetése, hogy az ügyfélben megvan a vágyott cél eléréséhez szükséges valamennyi alkotóelem, csak még nem tudja, hogy hogyan is építkezzen ezekből.

További információk a megoldás-orientált coachingról itt!
A megoldás-orientált coaching során a fókusz a következőkön van:
*a jövőn és a céljainkon
*a képességeinken és a lehetőségeinken, vagyis a személyes erőforrásainkon
*a következő legkisebb lépésen – avagy babysteps
*azon a megoldáson, ami a kliens számára a legkézenfekvőbb
*a már elért sikereken, az átélt sikeres pillanatokon

„A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása.” Antoine de Saint-Exupéry

Art coaching

Újraélednek az elhanyagolt erőforrások, megfűszerezve a színekkel és a művészeti elemekkel, és hagyjuk, hogy a legbelső intuíció feléledjen és megmutassa a kliens számára a helyes utat.

Az Art coaching egy izgalmas megközelítési mód, amely segítségével kizökkenhetsz a visszatérő nyomasztó gondolati körökből. Tovább...
Az Art coaching egy izgalmas megközelítési mód, amely segítségével kizökkenhetsz a visszatérő nyomasztó gondolati körökből.
A Benned rejlő kreativitásra alapozva megoldásokat, válaszokat keresünk, felismerhetsz mélyebb összefüggéseket, berögzült és elévült mintákat.
Megannyi kép, eszköz, metafora, történet vagy épp dal, film, jelenet támogat a coaching folyamatban, hogy a szíveddel is láss!
Mivel a módszer nem igényel művészeti előképzettséget, bárki kipróbálhatja! Természetesen az eszközök beszerzése/előkészítése miatt sem kell aggódnod!

„Új szemmel nézni a régi képre: ez a mi alkotásunk.” Fodor Ákos

Gastro coaching

Nem is gondolnánk, de az életvezetésbeni problematikus mintázataink észrevétlenül áttevődnek az evési szokásainkba is, megnehezítve (sokszor szó szerint) a hétköznapjainkat. Ebben a folyamatban az érzelmi evés LELKI háttér okait igyekszünk mindenféle kreatív módon közösen feltérképezni.

Idetartozik például,
Idetartozik például,
*ha falásrohamokkal küzdesz,
*ha fogyókúrázol, de sehogy sem akarnak eltűnni azok a fránya zsírpárnácskák,
*ha mindig sóvárogsz bizonyos ízek/ételek (pl. édesség) után
*ha jó lenne néhány kilót híznod,
*ha táplálékbeviteled befolyásolja a szociális kapcsolataidat, esetleg a párkapcsolatodat

Fontos kiemelni, hogy nem tudok tanácsot adni sem étrend összeállításában, sem diéta megválasztásában, hiszen erre megvannak a megfelelő szakemberek.
Illetve különösen lényeges információ, hogy az evési zavarokkal (anorexia, bulimia, kóros elhízás) rendelkező kliensek számára orvosi felügyelet mellett, a pszichoterápiát és/vagy a családterápiát javaslom alkalmazni.

„Az vagy, amit megeszel.” L. A. Feuerbach

Egyéni és csoportos családállítás – JUDOLON

A család- vagy rendszerállítás során különböző témákat jelenítünk meg a térben segítők bevonásával, a témaválasztásnak csak a fantáziánk szabhat határt.

 

Bert Hellinger nevéhez kötik a módszert, de már jóval Hellinger előtt kifejlődtek az alapjai. Moreno az 1900-as évek első felében kifejlesztette a pszichodrámát, Virginia Satir pedig már az 1970-es években használta a “családszobrot” terápiás munkája során. De elvitathatatlan Hellinger munkássága a témával kapcsolatosan, hiszen az ő közreműködésével kb. 30 éve hatalmas és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a módszer.

Jómagam Dr. Peter Orban-tól sajátítottam el a családállítást (A családfelállítás tankönyve, Symbolon, A Párkapcsolat Symbolonja és számos egyéb nagyszerű könyv szerzője, pszichoterapeuta, a németországi Symbolon Intézet vezetője). A képzés különlegessége az archetípusokkal való állítás volt, amely egy egészen új dimenziót kínál a témahozónak. Ezért, amikor tőlem meg szokták kérdezni, hogy a Hellinger-féle családállítást alkalmazom-e, én azt szoktam mondani, hogy én az Orban-féle alapokra épülő saját módszeremmel dolgozom: vagyis a Judolon© állítással.

A családállítás vagy rendszerállítás során különböző témákat jelenítünk meg a térben segítők bevonásával. 

Gyakran családi vonatkozású dolgok kerülnek felszínre, kiderülhetnek titkok, előkerülhetnek elhallgatott vagy eltűnt személyek, családon belüli összefüggések válnak láthatóvá, amelyeket aztán ragyogóan fel lehet oldani az állítás során.

Alapvetően a sorsunkkal való szembenézésre, traumatizált állapotok enyhítésére, betegségekkel való bánásra biztosít lehetőséget a módszer. De sokszor előfordul, hogy valaki például egy szervezet, egy cég felépítésére, működésére kíváncsi, ilyenkor is remek rálátást biztosít egy állítás.

Még milyen esetekben lehet alkalmazni ezt a módszert? Olvasd el itt!
Amit igazán szeretek az állításokban, hogy ezen kívül még nagyon sokrétűen lehet alkalmazni:.
*egy bármilyen probléma térbeli szemléltetésére
*akadályok ábrázolására
*döntési helyzet értékelésére
*különböző aspektusok megvizsgálására
*életút megjelenítésére
*célok kitűzésére és elérésére
stb.

A csoportos eseményeken személyek, egyéni állításokon eszközök (pl. „padlóhorgony”, lásd a képen) állnak a témahozó segítségére, hogy képet kapjon a problémájáról, hogy meg tudjon történni a felismerés, az új összefüggés megértése, és utána a tudatalattiban elindulhasson egy változás a problémával kapcsolatosan. Rendkívül széles körűen alkalmazható módszer, a témaválasztásnak csak a fantáziánk szabhat határt.

Fontos megemlíteni, hogy a témahozónak semmilyen szakmai előtudás nem szükséges az állításhoz, viszont, amennyiben családi vonatkozású a témája, érdemes lehet az állítást megelőzően kicsit elmélyülni a család történetében, hogy az állításhoz minél több információ rendelkezésre álljon a családállító számára. Ezek ugyanis nagymértékben hozzásegíthetik az ok-okozati összefüggések minél pontosabb felismeréséhez, majd pedig a probléma feloldáshoz.
A tudatalattink leképezésére nem találkoztam ennél lényegre törőbb és hatékonyabb módszerrel.

„Minden elképzelhető módon a család a kapocs a múltunkhoz, és a híd a jövőnkhöz.”
Alex Haley

Szomatodráma

A módszer segítségével a testünkkel való kapcsolatunk kerül előtérbe. A gyógyító játék során gyengéd és szeretetteli környezetben rátalálunk a saját belső összefüggéseinkre.
Számos könyv foglalkozik a tünetek és betegségek mögött meghúzódó jellemző okokkal, azonban egy-egy gyógyító játék során minden ilyen jellegű tudásunkat félretesszük, és hagyjuk, hogy a bennünk élő felfedező kreatív módon, gyengéd és szeretetteli környezetben rátaláljon a saját belső összefüggéseire, amely beindítja az öngyógyító folyamatokat.

A gyógyító játék során semmi sem kötelező, elég, ha adott a kellő nyitottság!

Fontos információ itt!
Fontos!
A betegséged kezeléséhez szakembert kell keresned! Én az okok felkutatásában, ill. a betegséged üzenetének megértésében tudok Neked segíteni!

„A lelket kell meggyógyítani ahhoz, hogy a sejtek egészségesek legyenek.”
Wass Albert

OH kártya tanácsadás

Az asszociációs kártyák segítségével a tudatalattink legmélye nyílik meg előttünk. Új megvilágításba helyezik az aktuális problémát, mélyítik az önismeretet, összehangolják a racionális és kreatív önrészünket – ezzel együttesen fejtik ki hatásukat és elősegítenek közel kerülni a probléma megoldásához.

Az én feladatom, hogy
Az én feladatom, hogy
hogy kártyákon át egy háborítatlan és bizalmi térben a klienst összekapcsoljam a benne lévő tudással és bölcsességgel. Azáltal, hogy a figyelem befelé fordul, új dimenziók tárulnak fel, melyben a kérdező jobban megismerheti önmagát, a szükségleteit, a vágyait, a félelmeit, a gondolatait és érzéseit. Így szorosabban tud kapcsolódni saját énjével és más szemszögből tud rálátni a zavaró élethelyzetére.

*Figyelem! Az OH kártya nem tekintendő jóskártyának! Terápiás eszköz, mely használatához az OH Verlag által biztosított instruktori alapképzésen szükséges részt venni.

„Aki kifelé néz, álmodik. Aki befelé néz, fölébred.”
C. G. Jung

Figyelem!
Egyik általam alkalmazott módszer nem helyettesíti sem a pszichoterápiát, sem a gyógyszeres, orvosi kezeléseket!

A coaching alapszabály alapján, ami a négyszemközti coachingtalálkozáson elhangzik, az harmadik fél tudomására nem juthat.

Kapcsolat

Bejelentkezés & helyszínegyeztetés

Email

felhojatekok@gmail.com és Felhőjátékok Messenger

Telefon

+43 680 31 36 904 és Felhőjátékok Messenger

Konzultációs helyszínek

Állandó: Online és Bécsújhely (Ausztria)
Alkalmanként: Keszthely-Sopron